Практически продукти от графен са разделени в две категории

Първо, Графенът материални профил

Сега светът не е ясно определение на графена. 2004 Британски университет на Манчестър учени Андрей Хайм и Константин Norfolkov намерени еднослойна Графенът. Те бяха наградени с 2010 г. Нобелова награда за физика за техните отлични изследователска работа върху Графенът материали. Поради това, първоначалните графен се отнася само за един слой на въглеродните атоми от една структура на нов материал, е само един въглероден атом дебелина на двуизмерен материал. Въпреки това последващите проучвания показват, че от електрическо естество на две и три и дори десет слоевете от въглеродни атоми също имат свои собствени специални физически свойства, текущата дебелината на 10 слоеве на въглеродните атоми в листа с графит материал е дефинира като Графенът аргументът постепенно е призната от академичните среди. Наскоро създадения Китай Metalsene съюз стандартизация Комитетът счете, че дебелината на 10 слоеве на въглеродните атоми в материала принадлежи към Графенът диапазона.

Графенът е магически материал, толкова дълго, колкото Добавяне на малко в други материали може да има магически ефект, достоен за материални сектор "супер материал." Графенът не само "най-тънкият, най-силните", като топлинна проводник, е по-добре от всеки друг материал топлинен ефект. Използване графенови, учените може да разработи гама от нови материали със специални свойства. Поради своята много ниско съпротивление електрон миграция е изключително бърз, се очаква да бъдат използвани за разработване на по-тънки, по-бързо проводящи чипове, смяна на силиций. Тъй като Графенът е по същество е прозрачен, добър проводник, той е подходящ за прозрачни сензорни екрани, леки плочи и дори слънчеви клетки. Супер кондензатори и чипове, в света се съсредоточи върху изучаването на графен поле, но и бъдещето на кулминацията на революционен напредък на графена. Прилагането на графен трябва да бъде процес, който се простира от ниския край до определителен член висок край. Използването на нисък клас приложения на проводимостта на графена ще доведе през последните две-три години, както и използването на фотоволтаични клетки и замени силиконов чип чип района, все още отнема много време. "

Второ направени от графен

Практически продукти от графен са разделени в две категории: Графенът филм и Графенът прах. Има много начини да се подготви графен в лабораторията (виж фигурата по-долу). Обаче, начинът на масово производство на графена е основно два вида: едната е използването на химически изпарения отлагане на металната повърхност да расте един слой процент е много висок, голям район на графен филмов материал; един е естествен графит чрез физически или химически метод на раздробяване, формирането на графен прах. Графенът прах изглежда като един много фин черен прах. Вътрешните Графенът прах и Графенът филм е оборудван с маса производствен капацитет, се очаква да редица индустриални приложения на графен ще бъдат мащабни свитък вън. Като високо технологични материали, Графенът прах производствен процес, изследвания и развитие оборудване и технологии са много важни, производството на разходите за труд са много малки. Годишен производствен капацитет от 50 тона от графен прах бизнес, производство процес само няколко работници само.