Новият материал графен се развива бързо в различни области

NANNING, 22 август--Графенът форум се проведе в Южен Китай Гуанси Зуанг автономен регион които събраха повече от 400 проучвания от различни страни, включително 2010 Нобелова цена собственик Константин Novoselov.


Графенът е в света най-силните и лек материал; един слой от графен е просто 0.335 нанометра дебели също с висока електрическа и топлинна проводимост, която има широко приложение перспектива в областта на енергетиката, биотехнологиите, водни ресурси, електронни и мрежови технологии, космически и автомобилната индустрия.

Китай е подал заявление за повече от 2200 Графенът патенти, отчитане на 40 процента в света. "Китайски компании са разработили уби на приложения на графен в области като съхраняване на енергия, боя и провеждане филм, така че можем да очакваме бърза индустриализация," каза Shang Йонг, постоянен заместник-председател на Китайската асоциация за наука и технологии.

На текущите Графенът форума на Гуанси в столицата Nanning професор Константин Novoselov каза че Графенът е довело до много възможности и възможности, и новият материал ще се прилагат в телекомуникациите и интернет на нещата.