Индустриализацията на графен в Китай - Групата на шестия елемент отваря нов завод

Sixth Element стартира своята международна кампания с AZONANO. Шести елемент ще публикува в рамките на следващите 12 месеца редовно вълнуващи новини, получени от нашия отдел R& D.

https://www.azom.com/article.aspx?ArticleID=19751


През май 2020 г.Корпорацията на шестия елемент на материалите обяви, че първата фаза на разширяване на производствения капацитет е приключила. Най-новият завод, разположен в Нантонг, Китай, сега има капацитет да произвежда 500 t / a графенов оксид и 150 t / a графен, повишавайки общия капацитет на Шестия елемент до 1000 t / a.

Производствените линии работят и работят добре според мениджъра на новия завод, с произведениграфенвече изпратени до клиенти, които са отговорили с добра обратна връзка.„Новият производствен процес е по-екологичен и по-ефективен и води до по-висока последователност в качеството на продукта.“обяви управителят на завода.

Генералният мениджър на Шестия елемент д-р Цю Ян разкри, че компанията ще направи обща инвестиция близо 58 милиона щатски долара в две фази в обекта в Нантонг. Очаква се до 2022 г. годишният производствен капацитет на съоръжението в Нантонг да даде приблизително 450 тона графен и 1500 тона графенов оксид. Сайтът се поддържа и одобрява от корпоративния R& D за актуализиране на процеси и продукти.

История на Шестия елемент на технологичната група за елементи

Шестият елемент (Changzhou) Materials Technology Co. Ltd е водещ световен производител награфени графенов оксид. Основана на солидна основа с отличен R& D, компанията непрекъснато разработва модерни графенови продукти, които са подходящи за подходящите приложения.

Първоначалното производство започна през 2011 г. с пускането на пилотен завод, основан на собствени производствени познания. Днес Шестият елемент има способността да произвежда 300 т / а графенов оксид и 130 т / а графен. Компанията е сертифицирана по ISO 9001 от септември 2014 г., IATF 16949 и ISO14001 от 2018 г. Компанията притежава EU REACH регистрации както за графен, така и за графенов оксид.

Понастоящем Шестият елемент (Чангжу) има необходимите квалификации за производство на графенови продукти, свързани с термичното управление за антикорозионни покрития в термопласти, влакна, морски приложения и протектори за автомобилни гуми. Графенът по своята същност се отличава с отлична топлопроводимост, а филмите, произведени от графенов оксид, се считат за подходящи да действат като платформа за разсейване на топлината.

От 2014 г. Шестият елемент (Чанджоу) инициира своите процеси на индустриализация на графен като материал за разсейване на топлината за електронната индустрия на Китай. Заедно с Jiangsu Huawei Century Electronic Group Co., Шестият елемент създава акционерно дружество, известно като Fuxi Technology, което е специализирано в разработването, производството и продажбите на материали за управление на топлината на базата на графен. Един от основните продукти, разработени от Fuxi Technology, е филм за разсейване на базата на графен: изключително ориентиран термичен филм, подреден с множество слоеве графен.

Шестият елемент е доказал, че потенциалът за ограничаване и значително намаляване на съдържанието на цинк в богатите на цинк грундове е възможен без отрицателно въздействие върху параметрите на производителността. За необходимите приложения SE1132 и SE1233 са компетентни типове, тъй като и двете подобряват бариерните свойства на грунда и електрическата мрежа, за да поддържат катодното поведение на цинка поради превъзходната им електрическа проводимост.

Шестият елемент демонстрира, в сътрудничество с партньор в Китай, че графенът значително намалява абразията, като същевременно увеличава някои механични свойства на каучуковите системи. По този начин, в зависимост от изискванията на каучуковите системи, или графенът, или графеновият оксид е идеалният продукт за избор.

Шестият елемент ефективно е интегрирал графеновите видове в HDPE тръби, които се използват в петролната и газовата промишленост. В зависимост от механичните и електрическите изисквания на HDPE тръбите могат да се използват различни видове графен или редуцирани графенови оксиди.Добавянето само на малко количество графен може значително да подобри механичните свойства, забавянето на пламъка и електрическата проводимост на тръбопровода.

Графиновите оксидни листове обикновено са богати на кислородсъдържащи функционални групи. Механичните свойства на PA влакната могат да бъдат засилени чрез добавяне на ограничено количество графенов оксид по време на процеса на полимеризация. Освен това се постига повишено ниво на антимикробиологичен статус. Бариерните свойства на графена също водят до по-добро и по-високо забавяне на пламъка.

Шестият елемент се възползва от превъзходните адсорбционни и бариерни свойства награфенчрез обединяване с партньор в Китай, известна компания за майки и бебета, за разработване на маска KN95 за деца - една от суровините на тази маска е графен на прах. Филтърният компонент на маската включва екраниран от графит филтър, който е преминал теста на китайския стандарт GB2626-2006 и е достигнал стандарта KN95. Той може успешно да предпазва от епидемични заболявания, мъгла и аерозоли и има отлична въздухопропускливост.

За китайския пазар The Sixth Element (Changzhou) предлага графенова суспензия на водна основа със SE4102 и суспензия от графенов оксид със SE3521.

В цяла Европа Шестият елемент установява заедно с партньори възможността да доставят готово за употреба окачване. Суспензиите, налични в момента, се основават или на бисфенолни A-, F епоксидни матрици, или на ксилол, разтворител, използван предимно в покрития.

Освен това е разработена модерна система на водна основа, която не изисква алкохол за стабилизиране.

В допълнение, в момента се разработват нови пионерски продукти за съхранение на енергия, батерии, подсилена пластмаса, лепила и покрития.