В ерата на графен още не е пристигнала

Но той е роден за десет години, прозрачни мобилния си телефон, къде?

В действителност, през 2012 г. Константин Novoselov който спечели Нобелова награда за графенови, и колегите му публикува статия за "Природата", за да обсъдят бъдещето на графена, две години на развитие също основно доказателство на техните прогнози. Той вярва, че като материал, Графенът "бъдещето е светло, пътят е заплетен", въпреки че тя може да играе важна роля в бъдеще, но преди няколко големи трудности за преодоляване, тази сцена няма да дойде. По-важното, вземайки предвид огромните разходи за промишлени подновяване, ползите от графен не може да бъде достатъчно, за да го просто да замени съществуващото оборудване - неговата истинска перспективи, може би поради своите уникални характеристики специално разработени нови приложения

Какво е графен в края?

Графенът е първият материал да бъде намерен от един слой от атоми. Въглеродни атоми са свързани помежду си в шестоъгълна бримки. Молив с графит е еквивалентно на безброй слоеве на графена, подредени заедно, и въглеродни нанотръби са Графенът оваляни в тръба. Графит, графен, въглеродни нанотръби и globin.

Поради химическата връзка между въглеродните атоми, Графенът е упорити: могат да се огъват до голям ъгъл без да се скъса, но също и срещу високо налягане. И тъй като само един слой от атоми, електронно движение е ограничено до самолета, донесе нов електрически свойства. Графенът е прозрачна в видимата светлина, но херметически. Тези характеристики го правят изключително подходяща като суровина за защитни и прозрачни електронни продукти. Но подходящ за правото, наистина не идват толкова бързо.

Един от въпросите: подготовката метод. Много от проучванията ни показват невероятни характеристики на графена, но е капан там. Тези прекрасни функции са много взискателни проба качеството на. За да получите най-доброто от електрически и механични свойства на графена проби, необходимостта от най-времеемки и скъпи средства: механични източване метод - с тиксо на графит, изкуствени източване на графена. Не смея, Novo Shawlov през 2004 г. те са така подготвени Графенът.

Въпреки че на необходимото оборудване и техническо съдържание изглежда да е ниска, но проблемът е успеваемостта е по-ниска, Вземи някои проби, за да правят изследвания могат също така, промишленото производство? шега. Към индустриализация това означава никакъв употреба. Дори ако сте усвоили графит мина в света, един ден да кори няколко парчета...... на разбира се, сега имаме много други начини за увеличаване на производството и намаляване на разходите - проблемът е, че тези методи на качеството на продукта и есента. Имаме течни източване метод: графит или подобни въглеродисти материал в повърхностното напрежение на ултра-високо течност и след това ултразвукова бомбардирането на графен снежинка дълбоко надолу. Имаме метод за отлагане на химически изпарения: Нека въглерод съдържащи газ в медна повърхност кондензация, формирането на графен тънък слой и след това жилки. Ние имаме директен растеж метод, в средата на двата слоя на силиций директно да се опита да растат слой на графена. Има и химически redox метод, чрез вкарването на кислород атоми да разделят Графит листа и така нататък. Има много методи, но също имат свои собствени обхват на приложение, но досега не е наистина подходящ за мащабни индустриализацията на промишлено производство технология.

Защо не тези методи може да направи високо качество Графенът? за пример. Въпреки че централната част на парче от графен е перфектна шест membered пръстен, тя често е прекъснато на ръба и става пет - или седем-membered пръстен. Това не изглежда страхотно, но на химически изпарения отлагане метод произвежда "парче" от графен не е наистина пълна, от една точка на растеж от. Това е действително определен брой точки в същото време на растежа на "поликристални" и там е никакъв начин да се гарантира, че тези точки расте от малки парчета може да бъде напълно изравнени. По този начин тези деформирани пръстени не са само разпределени на ръба, но също така съществува във всеки "едно", за да направи това от графен, стане структурна слабост, лесно да се счупят. Лошо все още това прекъсване на графена не се лекува като поликристални метали и е вероятно да го удължи цялото време. Резултатът е, че силата на цялата Графенът е наполовина. Материал е обезпокоителен площ, като риба и на мечка лапа не е невъзможно, но със сигурност не толкова бързо.