Прилагането на графен прах е диверсифициран

Следващите пет години, Графенът прах цените ще продължи да намалява през 2020 г. Графенът прах цените ще падне до 50 000 юана/тон, съответните литиева батерия площ Графенът прах размера на пазара ще надхвърли 1,1 милиарда.

Прилагането на графен прах в литиево-йонната батерия е диверсифициран, както и има три основни приложения, които се използват като положителен и отрицателен електрод проводими добавка, използвани в Медно фолио или алуминий функционални покритие и като електроден материал. Тя е била търговски използвана като проводящ добавка в катод материал за подобряване на електрическата проводимост на електроден материал, да подобри увеличение ефективността и цикъл на живот.

Графенът прах в областта на литиеви батерии се използва главно като проводящ агент Графенът прах еквивалентни на катализатора. Според процента от теглото, катод материал Графенът 1 % - 2 % (главно около 1 %), ако на катод материал с литий железен фосфат, Графенът е около 2 %, използването на графен прах, цената се увеличи значително, по-добре секс, такса и изпълняват по-бързо.

В прилагането на литиева батерия електродни материали, Графенът прах анод материал главно Графенът прах композитни материали. Графит сега е широко използван в литиева батерия анод материал. Графит е кристален слоеста структура, лесно да литиево йони, вградени в / вградени в образуването на interlayer съединение LiC6, е стабилна производителност на анод материал, но му теоретичния капацитет е недостатъчен, ограничаване на капацитета на батерията.

Гипс има уникално двойствен мерен honeycomb кристална структура с висока специфична повърхност и превозвач мобилност, в литиево има голяма полза, тоест, литиеви йони в процеса на заден обратими силен, намаляване на цикъла на загуба на капацитет , Значително подобряване на капацитета на батерията Kulun ефективност и цикъл. Графенът прах може да бъде допълнително подготвена в силиций-въглеродни композитни анод материал, зареждане и разреждане изпълнение отново да увеличи стъпка. Въпреки това поради ограниченията на прилагането технология, сегашната липса на стабилност на използването на графен прах литиева батерия анод материал, Графенът прах литиева батерия анод материал пропускливост все още е много ниско.

С бързия растеж на ново превозно средство производство на енергия, енергия съхранение литиева батерия пазар постепенно започна, консумацията на литиеви батерии стабилен растеж, търсенето на пазара за литиеви батерии също ще бъде бързото нарастване на инерция да стимулира разширяване на литиева батерия капацитет се очаква до 2020 г., литиева батерия годишната продукция може да достигне 170GWH.

С функционирането на пазара на литиеви батерии продължават да се подобряват, Графенът прах литиева батерия в областта на прилагането технология за постепенно надграждане, графен в литиеви батерии също постепенно ще се увеличава. До 5 % от съдържанието на графена за оценка 2020 литиева батерия площ, отговаряща на търсенето на повече от 20 000 тона на графена.

Инвестиционен съветник индустрията изследователски център че 2016-2017 г. е прилагането на графен прах в областта на литиева батерия проучване период, общата навлизане на пазара е сравнително ниска, този етап на инерция на растеж на индустрията се дължи главно бързото развитие на новите енергийни превозни средства донесе литиева батерия капацитет експанзия.

2017 години по-късно, на новата енергия превозно средство политика среда могат да се променят, правителството да прекрати субсидиите за нова енергийна превозни средства е голяма вероятност събитие, така че литиева батерия производствен капацитет ще се колебаят, бавен растеж. Обаче този етап от графен прах за литиева батерия анод материал технически условия са зрели, графен в областта на литиева батерия проникване бързо ще се увеличи, на бързото разширяване на размера на пазара, растежа на пазара се движи основно от технология .

2015 г. Графенът прах цени спрямо 2011 г. спад на повече от 90 %, инвестиционен съветник индустрията изследователски център прогнозира, че следващите пет години, Графенът прах цените ще продължи да намалява през 2020 г. Графенът прах цените ще падне до 50 000 юана/тон, съответните литиева батерия поле Графенът прах размера на пазара ще бъде повече от 1.1 милиарда.