Предимствата и недостатъците на капацитивния сензорен панел

Капацитивен панел пропускливост и яснота е по-добре от четири-жица резистивен екран, разбира се, не може и повърхност акустична вълна и пет-жица съпротивление екран в сравнение. Капацитивна рефлекторна сериозна и капацитивна технология на четирислойния композитен сензорен екран на дължината на вълната на предаване на светлина не е еднаква, има проблем с изкривяването на цветовете, поради отразяването на светлината между слоевете, но също така причинява Замъгляване на изображението.

Текущ: капацитивен екран по принцип на човешкото тяло като кондензатор елемент на използван електрод, когато има проводник в близост до кръстопът с ITO работна повърхност, свързваща достатъчно количество капацитет, токът на тока е достатъчен да предизвика капацитивен екран Грешен ход.

Въпреки че стойността на капацитета е обратно пропорционална на разстоянието между полюсите, тя е пропорционална на относителната площ и също е свързана с коефициента на изолация на средата. Ето защо, когато по-голямата площ на дланта или ръчния проводник в близост до капацитивния екран, а не до докосване, може да причини капацитивна неизправност на екрана във влажно време, тази ситуация е особено сериозна, държейки монитора, палма близо до монитора 7 см. Или В рамките на тялото, близо до монитора в рамките на 15 см, може да причини повреда на капацитивния екран. Друг недостатък на капацитивния екран е, че той не реагира при носене на ръце с ръкавици или ръчни непроводими предмети, поради добавянето на повече изолационни носители.

Движение: Капацитивният екран е основният недостатък на удара: Когато температурата на околната среда, влажността се промени, околната среда на електрическото поле се промени, това ще доведе до капацитивен екран, което ще доведе до неточности. Например покачването на температурата на дисплея ще доведе до отклонение след обувката: потребителят докосне екрана, докато другата ръка или тялото са близо до отклонението на монитора; Капацитивният сензорен панел в близост до по-големите обекти се движи, потребителят ще се докосне дали някой, който ще гледа наоколо (включително тялото на потребителя), въпреки че капацитивният панел за докосване е далеч от далечната, но много по-голяма от зоната на пръстите, Местоположението на местоположението на екрана Определяне.

Други: Освен това, теоретично много трябва да бъдат линейни взаимоотношения всъщност не линейни, като например: различна тежест или различни нива на пръста намокряне на общото количество на тока е различно, а общите текущи промени и четири под-ток Промяната на Нелинейна връзка, капацитивният сензорен панел, използван в тази четириъгълна персонализирана полярна координатна система, няма координати за произхода, след отклонение, което контролерът не може да открие и възстанови, и след като 4 A / D е завършен от четирите стойности На разделения поток до точката на допир в декартовата координатна система на X, Y координатната стойност на процеса на изчисление е сложна. Тъй като няма произход, отклонението на капацитивния екран е кумулативно и често се изисква калибриране на работната площадка. Капацитивен сензорен панел Най-външното силиконово стъкло предпазва стъклото от драскотини добре, но страхът от пирони или твърди предмети, удари малка дупка, ще навреди на мецанина ITO, независимо дали това е наранено на мецанина ITO или инсталирате увреждането на транспортния процес Вътрешната повърхност От слоя ITO, капацитивният екран не може да работи правилно.