Как Графенът допринасят за развитието на батерията технология?

В края на ноември 2015 г. комуникации оборудване бизнес висок профил публикува най-новите си продукти. Продуктът използва Графенът като батерията материал, може да значително съкращаване на времето за зареждане, подобряване на капацитет за зареждане на батерията. Този отчет с един замах причинени вниманието на всички и на Общността внимание Графенът до нови висоти.

Какво е Графенът?

От Baidu енциклопедия можем да знаем:

1. Графенът (Графенът) се извлича от графит материал, съставен от въглеродни атоми само един слой от атомна дебелината на двуизмерен кристал.

2. Графенът е най-тънкия материал, но и най-мощните материал, опън от най-добрите стомана, дори по-високи 200 пъти. В същото време има много добра гъвкавост, разтягане може да достигне техния размер 20 %. Това е най-тънкият, най-голямата сила на материала.

3. графен в момента се намира в най-тънкия, най-голямата сила, най-силните топлопроводимост на нов тип на Нано-материали, графен се нарича "Черно злато."

С една дума Графенът е nanometer порядък материал, с висока якост, еластичност и висока проводимост и други свойства.

Като наноматериал Графенът създава впечатлението, че той може да стане кандидат за производството на космически Асансьор материали. Дори в Baidu енциклопедия, електрическите свойства на графена само част от нейното изпълнение. Ако това не е в третата точка "между другото" да говорим за неговата висока проводимост, тогава само от определението за чакъл и батерията е трудно да се намери връзката.

Въпреки това наноматериали са клас на светове, които хората не са, и здравия разум, получаваме от макроскопски света добре не е възпроизведена в микроскопичния свят.

Ако нано-величината на графена може да подобри работата на батерията да помогне, трябва да се анализира на принципа от батерията.

Второ, връзката между електрод материал и батерията капацитет

Ние знаем: от микроскопични гледна точка на зареждане на батерията и изхвърляне процес, в действителност, е катиони в електрода "мозайка" и "изключено" процеса. Така че, колкото повече дупки в електроден материал, по-бързо процеса става. В макро гледна точка е изпълнението на батерията зареждане и разреждане по-бързо.

Микроструктурата на Графенът е съставен от въглеродни атоми мрежа. Тъй като thinness на границата (само от дебелината на един слой от атоми) движението на катион е ограничен. В същото време поради мрежова структура, направени от графен електроден материал също има достатъчно дупки.

От тази гледна точка Графенът е несъмнено много добър електроден материал.

Според изследователи от Политехническия институт Ренселер в Ню Йорк САЩ, показва, че използването на графена като батерията прототип материал, скоростта на зареждане и разреждане ще надхвърли 10 пъти литиево-йонна батерия.

Трето, състоянието на графен изследвания

Purdue университет (Purdue университет) се учи чрез нови, по-прост начин за създаване на материалните технологии нано-електрод. Университета на изследвания показва, че използването на Нано-материали в батерията, ще увеличи капацитета за заряд на батерията и скорост на зареждане и разреждане.

В момента в Южна Корея Самсунг Електроникс е също ангажирани в повърхността на Силиконовата да добавите Графенът покритие силициева основа анод материал изследвания. Ако проучването може да бъде успешна, литиево-йонна батерия живот ще се увеличи с повече от 2 пъти.

Това проучване обобщава предимствата на дългия живот на материали на основата на силиций и големи зареждане капацитет на графен материали, като се фокусира върху как да се обработват в процеса на графен върху силициева основа материали.

Samsung изследователи разширихме ефективно повърхността на анода чрез покритие Графенът покритие на повърхността на силициев карбид електрод. В същото време с катод, използвани в комбинацията от литиево-кобалтовия оксид така че батерията такса за единица обем на енергийна плътност на по-големите масла, му живот се увеличава с автобус пазара продажбите на литиево-йонните батерии 1,5 - 1,8 пъти.