Графенът специална структура

Графенът е двуизмерен honeycomb въглероден материал, съставен от въглеродни атоми в шестоъгълна договореност. Въглерод и въглеродни атоми от комбинацията на sp2 хибрид, неговата структура е много стабилна. Специалната структура на графен води до своята много отлични свойства.

Графенът в момента се намира в твърдостта на най-големия материал и има отлични механични свойства, теоретически площ до 2600 м 2 / g, с изключителна топлопроводимост, до 3000W / (m · K). В допълнение, Графенът също има добра проводимост. При стайна температура, мобилност неговото електрон може да бъде по-висока от 20000cm 2 / (V · s).

Поради отличните свойства на графена изследователите обмислете добавянето му като армировка за матрица материал за подобряване на ефективността на матрицата материал.

Обаче които специфичната повърхност на графена тенденция да бъдат агломерирани заедно, което не само намалява си адсорбция капацитет, но също влияе на отлично изпълнение на графена, себе си, по този начин, засягащи изпълнението на графен подсилена пластмаса. Освен това, тази среща е необратим, освен ако прилагането на външни сили, като ултразвук и силна смесване, така че равномерно разпръснати. За да получите отлична Графенът подсилена пластмаса, изследователи са направили някои изследвания за преодоляване на графен агломерация.

Един от най-често използваните методи е приготвянето на off оксид графит от окислява графит и ултразвук и след това химически намалени до Графенът. Има силна ван дер Waals сила между графен, подготвени в този метод и лесно да се натрупват в разтвора.

Друг общ метод е да разпръсне равномерно графен в органичен разтворител или воден разтвор на повърхностноактивното вещество да адсорбират молекулярна или повърхностноактивно вещество молекули на повърхността на графена и да постигнат ефекта на моноклинната са Графенът от Класическа отблъскваща сила и водородната сила дисперсия.

Способността да инхибира агломерация на графен чрез физическа или химическа модификация е доказана, но дали примес, въведени по време на образуването на композитни влияе на свойствата на композитни остава да бъдат проучени. Някои повърхностни изменения и други методи може да се използва за подобряване dispersibility на графена.

Цзян чрез промяна на повърхността на графена, като по този начин подобряване на взаимодействието между Графенът и медни матрица, полистирол в медни еднакво дисперсия на композитен материал. Морфологията на композитни материали е намерен да бъдат равномерно разпръснати в медни матрица.

Дзин използва Галски киселина със силен редуциращата способност като стабилизатор и редуктор за получаване на висока dispersibility на графена. Техният анализ е поради образуването на π π конюгат взаимодействия между структурата на бензен пръстен и Графенът на молекулата, която е адсорбирано върху повърхността на графен като стабилизатор.

Това прави Графенът листа има силен отрицателен заряд, за да се предотврати по-нататъшното натрупване на графена заедно, за да го направи по-трудно да се съберат, за да гарантират, че приготвената Графенът е висока дисперсия производителност.

Чрез по-горе тест може да се види, материал или процес може да се използва за чакъл равномерно разпръснати в матрицата, повишаването на производителността на композитни материали.