Графенът табела катализатор

Ограниченията на графен

1, висока цена, най-високата цена достигна 5000 юана/грам, в индустрията, "Черно злато," каза, което е защо играчи Графенът технологии са основно Samsung, IBM, Intel и други важни причини за гиганти.

2, Графенът технология има ограничения, растеж изисква строг контрол условия.

3, не могат да постигнат големи приложения.

Графенът пазарен размер

Според Китай Графенът промишленост съюз се очаква, текущата глобалната капацитет на графена, достигне 100 тона, през следващите пет години до десет години ще достигне нивото на килотона. До 2020 г. глобален пазарен размер на графена ще надхвърля 100 милиарда юана, Китай, отчетени за 50 % до 80 %, Китай ще бъде в индустрията на глобално Графенът играят водещи и основна роля.

Графенът hype път

Графенът спекулации се характеризира с дълъг цикъл, концепцията за по-технически пробиви по-лесно търсен. Като веднъж Графенът транзистори Графенът обезсоляване, Графенът батерии, са били над средствата благоприятен.

От време на време най-рано през 2011, капиталовия пазар запалване голям ентусиазъм за графенови. (2 000532) поради Холдинг Графенът компанията от пазара спазват, запасите стана повече от 30 % над шест месеца, 2 години по-късно, пазарът тръгна нов кръг на акциите на акциите на спекулации, това по-луд, един и половина месеца дял цена почти два пъти.

Период, понятието графен е застой, изчезна. Но през 2016, Графенът и след това в месо и картофи, предпазител е основател на Huawei Ren Zhengfei рядко споменавам в интервюто графен, веднага е пържени като на индустрията на Биг Брадър да премине на инвестиционните сигнал.

За такъв залог в графена, освен индустрия технологични пробиви и други добри, нови материали или Графенът тема форуми и срещи, и т.н., също е стимул за табела, която в бутане Графенът плоча в изпитан.