Графенът има отлични механични свойства

Графенът е двуизмерен honeycomb въглероден материал, съставен от въглеродни атоми съгласно шестоъгълни подреждане. Въглерод и въглеродни атоми от комбинацията на sp2 хибрид, неговата структура е много стабилна. Специалната структура на графен води до своята много отлични свойства. Графенът в момента се намира в твърдостта на най-големия материал и има отлични механични свойства, теоретически площ до 2600 м 2 / g, с изключителна топлопроводимост, до 3000W / (m · K). В допълнение, Графенът също има добра проводимост. При стайна температура, мобилност неговото електрон може да бъде по-висока от 20000cm 2 / (V · s).

Поради отличните свойства на графена изследователите обмислете добавянето му като армировка за матрица материал за подобряване на ефективността на матрицата материал. Обаче които специфичната повърхност на графена често се събра, не само намалява си адсорбция капацитет но също влияе на отлично изпълнение на графена, себе си, по този начин, засягащи изпълнението на графен подсилени композитни материали. Освен това, тази среща е необратим, освен ако прилагането на външни сили, като ултразвук и силна смесване, така че равномерно разпръснати. За да получите отлична Графенът подсилена пластмаса, изследователи са направили някои изследвания за преодоляване на графен агломерация.

Един от най-често използваните методи е да окисляват графит и ултразвук, за да произвеждат off оксид графит, и след това чрез химически метод за намаляване на графен, подготовката на графен между наличието на силна ван дер Waals сила, лесно да се съберат в разтвора. Друг общ метод е да разпръсне равномерно графен в органичен разтворител или воден разтвор на повърхностноактивното вещество да адсорбират молекулярна или повърхностноактивно вещество молекули на повърхността на графена и да се постигне ефекта на монолитна Графенът дисперсия. Способността да инхибира агломерация на графен чрез физическа или химическа модификация е доказана, но дали примес, въведени по време на образуването на композитни влияе на свойствата на композитни остава да бъдат проучени.

Някои повърхностни изменения и други методи може да се използва за подобряване dispersibility на графена. С цел подобряване на повърхността свързване на графен и медни матрица, е възможно да се получи на композитен материал, в които Графенът е равномерно разпръснати в мед. Установено е, че Графенът може да бъдат равномерно разпръснати в медни матрица от наблюдение на композитен материал. Дзин използван Галски киселина със силен редуциращата способност като стабилизатор и редуктор да получи силно вододиспергиращи Графенът. Техният анализ е поради образуването на π π конюгат взаимодействия между структурата на бензен пръстен и Графенът на молекулата, която е адсорбирано върху повърхността на графен като стабилизатор. Това прави Графенът листа има силен отрицателен заряд, за да се предотврати по-нататъшното натрупване на графена заедно, за да го направи по-трудно да се съберат, за да гарантират, че приготвената Графенът е висока дисперсия производителност.