Графена, извънредно тънък магически и повече

Графенът е вид на един слой пластинчати структура, съставена от въглеродни атоми. Това е най-тънкият и най-мощните двуизмерен материал, открити от човешки същества досега поради своята силна твърдост извънредни проводимост и отлично масите известен като "промяна на материала на XXI век." Въпреки това поради високата цена на препарата, е отложено и промишлената приложимост на графена. Полски учени наскоро изобретил метода на графен подготовка, така че промишленото производство на графен възможно.

Тъй като двамата учени във Великобритания успя да отделят магически наноматериали на графена през 2004 г., ниска цена, високо качество и мащабни Графенът подготовка методи са станали цели на глобалната индустрия и изследователите. В момента общите методи за подготовка на графена са физически източване метод и отлагане на химически метод. Бившият е най-важно средство за получаване на висока чистота графен в лабораторията. Недостатък е, че Графенът е малка по размер и скъп. Въпреки че химическия метод може да произведе голяма площ графен, но чистотата и качеството са ниски.

През последните години научни изследвания на графен напредва бързо, и приложението му в промишлеността също е върху стрелката. Прогнозата е, че след като производството на графена, ще бъде в сензорен екран, съхраняване на енергия батерии, сензори, полупроводници, авиационна, военна, биомедицински и други полета амбициозни, стане следващата трилиона индустрия. Перспективи на огромен пазар, прави света тръгна чакъл изследвания и развитие и инвестиционен бум. Според непълна статистика през 2012 г. по света общо 3520 изследвания на графен патент приложения, но по-голямата част от тях все още не е от лабораторията. Следователно на новата технология за подготовка на графен в крайна сметка могат да се възползват човечеството, в крайна сметка зависи от способността му да успешно в промишленото производство.