Графенът идват към вашата страна

Загуба на тегло на колата

електрическа кола

И настоящите хора в живота на най-широко използваните в областта на graphenes на броя на трафика. "Плътност на графен прах е само 3 g/l, тоест, 500 мл минерална вода бутилка се пълни с Графенът само тежи 1,5 грама, но Графенът е 200 пъти по-силен от стомана, силата на най-големия материал." Li Xiaoming каза, че характеристиките на графен го правят идеален лека области на транспорта материали.

Данните показват, че ако превозното средство тегло намаление от 10 %, горивната ефективност може да бъде увеличена с 6 % до 8 %; кола подготовка качество за всяко намаление от 100 кг, разход на гориво на 100 км може да бъде намалена 0.3 до 0.6 литра. Следователно важно е да се подобри икономиката на превозното средство чрез намаляване на теглото на каросерията на превозното средство от графен модификация лечение. От гледна точка на шофиране, след теглото на колата, цялостната ускорението на автомобила ще бъде значително подобрен, чувствителността на контрол става по-висока, контрол стабилност, шум, вибрации и други аспекти са подобрени.

В автомобилни гуми, Съчуан университет, членка ключ лаборатория на полимерни материали Инженеринг независимо разработи на света първия Графенът гуми от каучук. В допълнение първият самолет използване графенови засилени крило модел самолет Просперо в британския Farnborough International Airshow успешен полет; през 2016 г. в Европейската композитни материали изложба, изложени оборудвани с графен - полипропиленови композитни лопатката на UAV, механичните свойства и термична ефективност са подобрени.

Съхраняване на енергия е основното приложение област на графена. "Появата на графен батерия за постигане на концепцията"зелени живот, зелени пътуване", наистина водят зелен живот." Китайската академия на науките, Шанси въглища химически асистент изследовател д-р Su Fangyuan каза че графен, използвани в продукти, батерия, като на текущия брой на градовете, улицата е тичане на супер кондензатор нова енергия автобус. Супер кондензатор е традиционна кондензатор и батерията между електрохимични енергийни съхранение план, близо до автогарата, електронни играчки, аварийни светлини, доколкото е smart grid, електроцентрали имат своето място, и супер кондензатор материал, използван е Графенът .

В момента, много електрически превозни средства за литиево-йонна батерия като източник на енергия, литиева батерия поради своите характеристики на времето за зареждане е обикновено по-дълго (2-3 часа). Графенът като нано проводима добавка, нейните новаторски приложения в литиево може да значително намаляване на вътрешно съпротивление, подобряване зареждане курс, зареждане време се очаква да се сведе до 1 час. Изследователи да репортери място демонстрация на графен кондензатори бързо зареждане и освобождаване експерименти, репортер видях една малка част от графен, произведени от заряда на батерията и освобождаване на само десет секунди.

В същото време, Добавяне на графен може също да намали батерията от загубата и топлина повишаване нивото на безопасност на батерията и до известна степен, подобряване на плътността на енергията на батерията, увеличаване на пробега, лекота на пътуването тревожност, подобряване на превозното средство използване.