Характеристики на графена и неговото приложение

Първо, профилът на графена

Сега светът не е ясно определение на графен. 2004 Британският университет в Манчестър, учените Андрей Хейм и Константин Норфолков намериха монослоен графен (графен). Те получиха Нобеловата награда за физика през 2010 г. за отличната си научноизследователска работа по графенни материали. Следователно, първоначалният графен се отнася само до един слой от въглеродни атоми от единичната структура на новия материал, е само една дебелина на въглеродния атом на двумерния материал. Изследванията обаче показват, че от електрическото естество на двата и три и дори десет слоя въглеродни атоми също имат свои специални физични свойства, сегашната дебелина на 10 слоя въглеродни атоми в листа от графитен материал е Дефинирано като графен Аргументът постепенно се признава от академичните среди. Неотдавна създаденият Комитет по стандартизация на Китайската метална общност установи, че дебелината на 10 слоя въглеродни атоми в материала принадлежи към диапазона на графените.

Графенът е магически материал, стига добавянето на малко в други материали може да има магически ефект, достоен за материалния сектор "супер материал". Графен не само "най-тънки, най-силни", като термичен проводник, той е по-добър от термичния ефект на всеки друг материал. Използвайки графен, учените могат да развият редица нови материали със специални свойства. Поради много ниското си съпротивление, миграцията на електрони е изключително бързо, се очаква да се използва за разработване на тънки, по-бързи проводящи чипове, заместващи силиций. Тъй като графенът по същество е прозрачен, добър проводник, той е подходящ и за направата на прозрачни сензорни екрани, светлинни плочи и дори слънчеви клетки. Супер кондензатори и чипове, е фокусът на света върху изучаването на графенното поле, но и бъдещето на кулминацията на революционния прогрес на графен. Прилагането на графен трябва да бъде процес, който се простира от ниския до горния край. Използването на ниско крайни приложения на проводимостта на графен ще се повиши през последните две до три години, а използването на фотоволтаични клетки и замяната на площта от силициеви чипове все още отнема много време. "

На второ място, направени от графен

Практическите продукти на графен са разделени на две категории: графен филм и прах графен. Има много начини за приготвяне на графен в лабораторията (виж фигурата по-долу). Въпреки това, начинът на масово производство на графен е основно два вида: едната е използването на химическо изпарение на пари в металната повърхност, за да се развие единична скорост е много висока, голяма площ от графен филмов материал; Един е естествен графит чрез физически или химически Методът на смачкване, образуването на графен прах. Графиновият прах прилича на много фин черен прах. Вътрешен графен прах и графен филм е оборудван с масов производствен капацитет, се очаква да серия от индустриални приложения на графен ще бъде широкомащабна ролка. Като високотехнологичен материал процесът на производство на прах в графен, научноизследователската и развойна дейност, технологиите и оборудването са много важни, производството на разходи за труд е много малко. Годишният производствен капацитет от 50 тона графен прах бизнес, производственият процес само на няколко работници само.

Трето, прилагането на графен

1, прилагането на графен филм

Сензорен екран за мобилен телефон, за да стартирате първото заснемане на приложение на графинов филм. Графен филм на яркото място през 2014 г. е в областта на докосване на екрана, 2015 в гъвкавия дисплей, може да носи електронен ще бъде пробив. Според статистиката мобилното устройство с докосване на екрана през 2015 г. може да достигне 36 милиона квадратни метра. Това показва до известна степен и пазарното пространство на графен ITO филм. 2016 вътрешни и чуждестранни предприятия могат да бъдат в прогресивния пробив на соларни клетки, 2017 може да бъде мащабно приложение в областта на науката и технологиите. "Разбираемо е, че графин филмови материали са били в медицинската област е също направи пробив, да получите по-добра оценка.

2, прилагането на графен прах

Така нареченият "графен прах" всъщност е един слой графен и многослоен графен смес на прах. Неговото приложение също е много голямо.

А, добавеният към кабела прах от графен, значително ще подобри производителността на проводящия материал, маржовете на печалбата ще се подобрят, перспективата за пазара е много голяма.

B, графен прах вместо цинков оксид антикорозионно покритие, графенът може да замени 50 части цинков оксид, което означава, че ако бъдещето с графен вместо цинков оксид, антикорозионното покритие на тон може да намали цената от 1000 до 2000 юана; Някои пластмасови материали, защото добавянето на графен и имат топлинна функция.

C, в литиево-йонната батерия индустрия, литиево-железен фосфат като мощност литиево-йонна батерия е един от най-загрижени за катод материал, е имало слаб проводимост проблем. Възможно е да се подобри електрическата проводимост на литиев железен фосфат до известна степен чрез използване на обикновен графитен прах, но той не достига идеално състояние. Ако използването на прах от графен върху повърхността на модифициран литиев железен фосфат може значително да подобри проводимостта на литиевия железен фосфат, значително да намали съпротивлението на акумулатора, като по този начин увеличи високия ток на батерията.

Заявлението е само част от областта на приложенията на графен, перспективите му за приложение са много широки, което е признато от научната общност у нас и в чужбина. Следователно, разработването на активно производство на грофен и изследване на приложенията е стратегическа тема на материалната наука, която заслужава нашето внимание.