Капацитивни Докосни панел също от много хора добре дошли!

Както бе споменато преди, резистивен екран с ниската си цена, добър отговор характеристики на характеристиките на много нисък клас клиенти обичаше. Дали това е четири-жичен резистивен или пет-жичен резистивен те имат напълно изолирани работната среда, перфектно да се адаптират към различни тежки среди. Но резистивен екрана не е без недостатък, резистивен сензорен екран от операцията не е капацитивен удобство, много пъти резистивен сензорен екран също са оборудвани със специален докосване перо да използвате и понякога понякога трябва да се опише пръсти за завършване на операцията. Но този недостатък е също за нуждите на някои потребители, някои потребители само може да се наложи да използвате перо на относително съпротивление да работят и повече се използва за показване на съдържанието, вместо плъзгащи операция, така че резистивен сензорен екран е също обект на много хора добре дошли.

Капацитивен сензорен панел с неговата висока разделителна способност и висока пропускливост, лесна работа и гладки функции също получи похвала на повечето хора и следват. В днешно време капацитивен сензорен панел е един от най-често използваните докосване на екрана, най-често в много обществени места е капацитивен сензорен панел, там е, че ние сме много добре запознати с мобилен телефон таблетка светлини преносимо оборудване в потребителя капацитивен докосване Панел.

Капацитивен сензорен панел принцип е тя като кондензатор щракнете върху употреба през човешкото тяло и на екрана контакта на съответните върху събитие, в сравнение с екрана на съпротива чрез натиск да докосват пътя, капацитивен екран функционирането на тялото най-бързо, в съответствие с навиците на потребителя. Капацитивен сензорен панел използва човешкото тяло като електрод на кондензатора. Когато има достатъчно голям капацитет между проводник и ито работната повърхност с междинния слой, ток, преминаващ ще предизвика неизправност на капацитивен сензорен панел. Ръкавици или ръчни изолация обекти няма да реагират при допир, това е защото увеличаването на изолацията на медиите.

Инфрачервена сензорен екран се определя чрез измерване инфрачервения и изключване да се определи позицията на докосване, и докосване на екрана, използвани в прозрачен преграда материал няма нищо общо (някои не се използват никакви преграда). Следователно използването на добра светлинна пропускливост преграда, и да бъде антирефлексно лечение, можете да получите добър визуален ефект. Обаче от инфрачервена емисиите тръба обем ограничение, е невъзможно да започне Високоплътна инфрачервения, така този разделителната способност докосване не е висока.

Повърхностни акустични вълни технология е много стабилна, и повърхностни акустични вълни докосване екран контролер чрез измерване на затихване времето по оста на времето за изчисляване на местоположението на докосване позиция, така че точността му е много висока. Повърхностни акустични вълни сензорен екран също има трета ос (ос z), тоест, оста на налягането - чрез изчисляване отслабване на получените телевизия може да бъде размера на потребителя докосване на размера на екрана, до 25 нива могат да бъдат разделени. По-голяма мощност, отслабване на получените сигнал waveform е по-широк и по-надълбоко, във всички докосване на екрана, само повърхностни акустични вълни сензорен екран с възприятие на докосване натиск изпълнение.