Капацитивен панел Предимства и недостатъци Въведени

Капацитивният сензорен екран със сензорен екран е четирислоен композитен стъклен екран, стъкленият екран на вътрешната повърхност и сандвичът, покрит със слой от проводящ слой, най-външният слой е тънък слой защитен слой от силикатно стъкло. Когато докоснем екрана с пръст на сензорния екран, електричното поле на тялото и сензорния екран и повърхността на сензорния екран, за да се образува свързващ кондензатор, за високочестотния ток кондензаторът е директен проводник, така че пръстите от точката на контакт изсмуква малък ток Този ток излиза от електродите в четирите ъгъла на сензорния екран и токът, протичащ през четирите електрода, е пропорционален на разстоянието от пръста до четирите ъгъла. Контролерът изчислява позицията на допирната точка чрез точно изчисляване на четирите токови съотношения В сравнение с традиционния резистивен сензорен екран, предимствата на капацитивния сензорен панел са следните:

1. Операция новост. Капацитивният панел за докосване поддържа многоточково, интуитивно действие, по-забавно.

2, Не е лесно да се докосне. Тъй като капацитивният сензорен панел трябва да бъде разпознат от тялото на тока, само човешкото тяло ще функционира, а други обекти няма да се докоснат до съответния, така че основните, за да се избегне възможността за фалшиво докосване.

3. Висока издържливост. В сравнение с резистивния сензорен екран, капацитивен сензорен панел в прах, вода, износване и други аспекти на по-добро представяне.

Тъй като сегашната легитимна технология на червения сензорен екран, Capacitive Touch Panel, въпреки че интерфейсът с прекрасен, мулти-тъч, само човешкото тяло и други предимства, но в същото време има и следните недостатъци:

1. точността не е висока. По технически причини липсва и точността на капацитивния сензорен панел от резистивния сензорен екран. И може да използва само пръстите за влизане, на малкия екран също е трудно да се постигне по-сложна идентификация на вписването на ръкописен текст.

2. Засегнати от околната среда. Температурата, влажността и други фактори на околната среда се променят, това ще доведе до нестабилност на капацитивния панел на панела или дори до отклонение. Такава като използването на потребителя в същото време тялото близо до екрана може да доведе до плаващи, дори и в претъпкан тълпа също ще доведе до отклонение. Това се дължи главно на принципа на работа на технологията Capacitive Touch Panel, въпреки че пръстите на потребителя от екрана по-близо, но има много близо до екрана, много по-големи от пръстите на електрическото поле в същото време, да съдя.

3. Висока цена Освен това, сегашният капацитивен сензорен панел на тъчпада, прикрепен към течнокристалния панел, все още има някои технически трудности, доходността не е висока, така че на практика ще се увеличат разходите за капацитивен сензорен панел.