5 причини за бъдещето на цифрови устройства ще бъдат променени от графен материал

Много пъти на революция в технологията идва от материали като пластмаса изобретения, които променят живота на хората от всички аспекти. В момента графена, като нов материал, е получил голямо внимание. В действителност Графенът е един вид на въглерод, с ултра-висока якост, светлина и може да бъде удължен характеристики, ще можете да промените облика на цифрови продукти, се чувстват и дори да използвате формуляра. По-долу ние ще научите повече за графенови материала в края е нещо необикновено.

1. по-трудно от стомана

Въпреки че LG G Flex може да ремонт малки драскотини, тя не се е променило слабостта на мобилен телефон лесно. Въпреки това ако цифрови продукти като мобилни телефони могат да използват графен като черупка в бъдеще, те ще станат рок твърди. Според доклад на американското Химическо общество на графен в твърдостта е 200 пъти пъти стомана, очевидно има много силна трайност.

2. ковък харесва каучук

Изследователи в Колумбийския университет кажем Графенът има определени пластичност и може да опъвам 20 %. С други думи Графенът е всъщност гъвкав материал, подобен на каучук. Samsung работи по Графенът транзистори за производство на гъвкави екрани. В допълнение Графенът има определени вода устойчивост, се очаква да бъдат използвани в ново поколение от водоустойчив оборудване.

3. леки функции

Отлична еластичност на графен в също така позволява той да бъде достатъчно тънък да се простират до определена степен на прозрачност. Това означава, че ако телефон производителят може да използва този материал, не само може да направи телефона по-трайни, водоустойчиви, но също така може да стане по-несериозни.

4. изключително живот на батерията

Ние имам споменавам графен в статията за развитието на батерията технология, и е много вероятно да замени литиеви батерии в бъдеще като ново поколение на батерията стандарти. Изследователи от Северозападния университет в САЩ са били успешни в разработването на графен и силиций Осъществено батерии, които може да отнеме до една седмици от издръжливост за 15-минута пълня. Очевидно ако бъдещите мобилен телефон може да използват графен батерии, тогава един седмици такса няма да е мечта.

5. свързани с човешки органи

Аравинд Тодор в д-р от Университета в Манчестър, установено, че Графенът притежава характеристики на биологични взаимосвързаност, която има много положително влияние върху носене устройства за здрави тестване. Използване графенови като сензор ще бъде в състояние да следи и сканира човешката нервна система, и че е възможен, че ще има "психично здраве" мониторинг устройства и приложения в бъдеще.

Бъдещи перспективи

Като каза толкова много, много приятели ще си помислят че Графенът е скъпо, не наистина, това е един от най-евтините суровини, но тя се нуждае от нови технологии за "катализират" го. В момента Samsung твърди, че са овладели използването на графена като полупроводников елемент, докато IBM, пясък, Nokia и много други технологични компании се концентрираме върху графен (и някои престижни университети) и вярвам, че скоро ще видим действителната продукт излезе.