Какво е Графенът дисплей и защо ще е да бъде в гъвкави интелигентни устройства от бъдещето

Вчера един китайски производител, чието име ни избягва се обърна няколко глави като показва работи и напълно гъвкава Android смартфон която използва Графенът екран.Изобретението е оформен като гривна и няма проблеми, самата обвивка около дамска ръка, например. Този поглед на функцията ни напомни, че водещите смартфон създателите вече имат гъвкави дисплеи в масово производство, но те все още избират да ги включат в устройства, които са абсолютно плоски и ООН сгъваем. Тя също така предизвика нашия интерес към никога не е виждал в употреба преди част от технология, която е на графен дисплея.

Какво е Графенът?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Графенът е слой от чист въглерод. Само един атом дебели, Графенът е тънкият, лекият, най-силните, най-прозрачни и най-топлина и електричество проводящ материал, известни на учените. Последен супер материал, който се смесва с традиционните метали и пластмаса, може да оформи бъдещето на съвсем буквално, всичко! Тъй като въглерод е химически основа за всички известни живот на земята и открити в изобилие, Графенът е представял от futurologists като екологично и устойчиво решение за теоретично неограничен брой приложения.

Графенът изследвания е било особено ползотворно в областта на електрониката и биотехнологии, въпреки че има още работа остава да направите, преди елементът може да се произвежда в безопасна и икономически ефективен начин. С развитието в тази посока, стабилно напредва от 2012 г., когато важно научно откритие предложи по-малко токсични метод за получаване на високо качество графен, не е изненада, че показват производителите, както и други технологични предприятия, са силно заинтересовани от материала.
Вчера бележи първи път сме виждали графен, използвани в гъвкав смартфон дисплей, по начин, който прави не само на екрана, но цялото устройство напълно сгъваем. Ясно е бъдещето на гъвкави интелигентни устройства, които могат да бъдат носени или експериментира с от умни дизайнери ще включва прилагането на графена, в допълнение към вече познати пластмасови OLED технология, използвана от Samsung, LG и Apple за техните смартфони и smartwatches. Така че тук е един информационен погледнете какво Графенът дисплей е точно сега, както и неговите съмнителни близко бъдеще.

Какво Графенът показва?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Първият гъвкави Графенът дисплей (на снимката) е prototyped през септември 2014 от две партньорски институции – Графенът център на университета в Кеймбридж и Великобритания фирма пластмасови логика. Това е монохромен екран, подобен на този на д-читатели. Изобретението може да изглежда ограничен, но това е изключително важна стъпка към носене и гъвкави интелигентни устройства, бъдещето е в магазина.

Този конкретен дисплей, а вероятно и други, които последваха го – като този на китайски смартфон видяхме вчера-работи на принципа на активна матрица електрофореза. Тя използва електрично поле да продукция изображения чрез пререждането частици, суспенсирани в разтвор. Слой на емулсия обработени Графенът електрод се отлагат върху гъвкави пластмасови панели и гравиран с електрически вериги. Няма истинска изискване за използване на стъклени листа, което означава Графенът дисплеи няма да бъдат подложени на вида на въздействието щети от остъклената екрани.

Освен това, този вид на показване трябва да бъде по-лесно да се произвежда от гъвкави OLED екрани, защото му шина – електрически слой, който доставя мощност за пререждането дисплей частици – могат да бъдат произведени чрез използване на процес на ниска температура (по под 100 ° C/212 ° F), която намалява добива риск и прави продукцията по-малко ресурс-интензивен. Обаче смартфон Графенът показва най-вероятно ще използва елементи от LCD и OLED технология за предоставяне на вида на цветове и опреснителни честоти необходими за адекватна потребител опит. Това неизбежно ще усложни производство донякъде.

Около пет месеца по-късно, изследователи от Университета на Манчестър и Университета в Шефилд въведе полупрозрачни, базирани на графен LED екран, който е в основата за гъвкави Графенът дисплеи, които ще бъдат поставени в бъдеще мобилни устройства. Като само 10 до 40 атоми дебели, тя излъчва светлина през цялата му повърхност без нужда от подсветка.

Когато Графенът екрани идват смартфони?

Ние не знаем! За момента, Графенът е твърде скъпо да се използват в мащабно производство на тъчскрийн дисплеи. И освен това, има много работа за вършене преди Графенът екран може да се конкурира с глоба LCD или OLED параван образ качество. Следователно неговото въвеждане на смартфон дисплеи е по-вероятно да започне на нивото на докосване екран контролери.
В края на 2014 г., изследователи от Университета в Съри и Тринити Колидж, Дъблин разработени "прости, мащабируема и евтин метод за създаване на хибридни електроди чрез комбиниране на графен (с неговите прозрачни и електропроводими свойства) и Сребърен наножици. Тяхната accomplishent е в намаляване на количеството на наножици, необходими за производството на докосване екран слой повече от 50 пъти, като по този начин опростяване на производствения процес. Това ястие може да замени Индий калаен оксид слой технология, която в момента е в употреба, въпреки че ние сме все още да го видите се появят в потребителски устройства.