Графенът оксид базирани пяна за почистване мръсна вода

Изследователи от Вашингтонския университет са успели да използва Графенът оксид листове за създаване на biofoam, които могат да трансформират мръсна вода в питейната water. Тяхната надежда е, че в страни, където има много слънчева светлина, тя ще бъде възможно да се мръсна вода, се изпарява го използвате този материал и събиране на прясна вода.

Този нов метод комбинира бактерии, произведени от целулоза и Графенът оксид да формират bi пласт biofoam. Производственият процес се казва, че е изключително проста и наномащаб целулоза влакна мрежа, произведени от бактерии, има отлична способност да се движи водата от по-голямата част на изпарителните повърхността докато свеждане до минимум на топлина, да слиза. Материалът е bi пластове структура с поглъщане на светлината Графенът оксид пълни nanocellulose в горната част и девствени nanocellulose в долната част. Когато спряно това по вода, водата е действително в състояние да достигне горната повърхност, където се случва изпаряване. Светлината се излъчва върху него, и го преобразува в топлина поради Графенът оксид; Разсейването на топлината към насипни водата под него е намален от първобитен nanocellulose слой. По този начин топлина не губи, но ограничава до най-горния слой, където изпарението всъщност се случва.

Целулозата в дъното на bi пласт biofoam действа като гъба, рисуване вода до Графенът оксид където бързото изпаряване възниква. Полученият прясна вода лесно могат да бъдат събрани от върха на листа.

Процесът в която действително се формира bi пласт biofoam също е роман. Според екипа то работилница подобен към как една стрида прави перла - бактериите образува слоеве на nanocellulose влакна, в който получите вградени Графенът оксид люспи.

Докато култивиране бактерии за целулоза изследователите добавени Графенът оксид люспи в самата среда. В определен момент по процеса средата се отстранява с Графенът оксид и свежа среда се въвежда. Който произвежда следващия слой на пяната. Интерфейсът е много силна, съобщава и механично силен. Новият biofoam е също така изключително лек и евтино да се направи, което го прави жизнеспособен инструмент за пречистване на вода и обезсоляване.

Екипът добави, че техния процес на синтез също така позволява добавянето на други наноструктури и материали за пяна която ще увеличи ставката на унищожаване на бактерии и други замърсители и да я безопасно да се пие.


Източник: